16 septembrie 2010

Despre greseli !

     Dupa ce faci o greseala, gandul la acea secunda de dinaintea dezastrului, clipa aceea in care, daca ai fi facut stanga si nu dreapta nu te-ai mai fi aflat aici, este gandul care te obsedeaza. Cat de usor te-ai fi strecurat pe langa eroare daca in acel moment ai fi procedat altfel! Cat de logice pareau lucrurile in acea secunda, iar tu ai facut exact ce nu trebuia! De ce? De ce gresim? Cum gresim?
     Din experienta proprie si a celorlalti, dar si din multele episoade din „Secundele dinaintea dezastrului” vizionate, am remarcat ca oamenii, in general, gresesc din... GRABA. 
     Nu, nu din nestiinta; pentru ca ma refer aici la acele greseli pe care le faci, dar pe care ai fi putut sa nu le faci, pentru ca esti destul de inteligent. 
     Graba strica intr-adevar treaba in cele mai multe cazuri. Nu ne facem destul timp pentru a gandi si actiona si, de aceea, eroarea se petrece.
     Spre exemplificare, aminteste-ti!
     Cele mai de temut erori, cele mai dese si pe care le regreti cel mai intens, sunt insa cele facute din cauza ca ti-a fost... LENE sa: te documentezi, sa intrebi, sa te pregatesti, sa planifici, sa testezi si tot asa. 
     Din lene comiti cele mai dureroase erori. Dureroase pentru ca te urasti pe tine pentru ca stii DE CE ai procedat asa!
     Este asa, aminteste-ti?
     A treia cauza a greselilor umane este cea pentru care se inventeaza cele mai multe scuze : FRICA. Pentru a te feri de ceva, din cauza ca iti este frica, alegi sa faci anumite lucruri care nu sunt tocmai bune. O parte din acestea devin la randul lor greseli. Rezulta astfel ca ai gresit din frica. Frica te-a impins sa procedezi intr-un anumit fel, iar de cele mai multe ori, tot ea este cea care nu te lasa sa vezi lucrurile clar.
      Stim cu totii cat de mult regretam orice greseala. O acceptam apoi, in momentul in care constientizam ca am invatat ceva din ea. Mai tarziu, cand greseala noastra se pare ca aduce numai beneficii, o iubim! Secunda aceea la care ne-am gandit in mod obsesiv devine si mai importanta acum: „Ce bine ca am facut totusi stanga si nu dreapta!”.
     Iata cum, in jurul greselilor, erorilor, prostiilor, sau oricum vrei sa le numesti, roiesc unele dintre cele mai intense sentimente ale omului. 
     De aceea, greseala devine o experienta aparte a fiecaruia dintre noi. Analizeaz-o!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste articolele noi introducand adresa de E-mail!

FREE Program from Tony Robbins

Motivatie pentru SUCCES!

My Daily Afirmations