10 septembrie 2010

Despre succes si calea spre succes (IV)

    Cunostintele paveaza calea catre bogatii - atunci cand stii ce cale sa urmezi!
    Este deja unanim recunoscut faptul ca stiinta este doar puterea potentiala. Ne ajuta la organizarea cunostintelor pentru a ne oferi planuri de actiune bine structurate si directionate catre un scop precis.
    Mai stim deasemeni ca exista doua feluri de cunostinte: generale si specializate, dar un om educat nu este, neaparat, unul care poseda o abundenta de cunostinte generale ssau specializate. Un om educat este unul care si-a dezvoltat atat de mult facultatile mintale incat poate obtine tot ceea ce doreste sau ceva echivalent, fara a incalca drepturile celorlalti.
    Fiind intrebat odata "Cati soldati au trimis britanicii in America pentru reprimarea rebeliunii din 1776?", Henry Ford a raspuns ; "Nu stiu numarul exact de soldati pe care i-au trimis britanicii aici, dar am auzit ca erau mult mai multi decat s-au intors acasa."
   Raspunsul l-a lasat fara replica pe reporter.Cine poseda educatie, stie sa obtina cunostinte atunci cand are nevoie de ele, si cum sa organizeze aceste cunostinte in planuri concrete de actiune.Nu este esential sa depoziteze aceste cunostinte in propria sa minte, ci trebuie sa stie doar unde sa le caute!
   Cunostintele specializate reprezinta cea mai abundenta si mai ieftina forma de servicii pe care le puteti obtine. Napoleon Hill identifica si ne recomanda cu precizie sursele sigure de cunostinte cele mai importante:
1. Experienta si educatia fiecaruia.
2. Experienta si educatia disponibile prin cooperarea altora.
3. Colegii si universitati.
4. Biblioteci publice (prin carti si reviste in care sunt depozitate toate cunostintele organizate ale civilizatiei).
5. Cursuri de specializare (serale sau particulare).
    Oamenii de succes din orice domeniu au educatia generala de a nu conteneni  niciodata sa obtina cunostinte specializate legate de afacerea sau profesiunea lor, prin intermediul cunostintelor altor oameni!
    O concluzie ce trebuie trasa este ca toti urcam pe pozitii insemnate sau ramanem in anonimat datorita unor conditii pe care le putem controla, doar daca dorim intr-adevar acest lucru !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu