27 ianuarie 2011

Dor de un cod...CODUL LUI MOISE! - film

"1. La inceput a facut Dumnezeu cerul si pamantul.
2. Si pamantul era netocmit si gol. Intuneric era deasupra adancului si Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor.
3. Si a zis Dumnezeu: "Sa fie lumina!" Si a fost lumina.
4. Si a vazut Dumnezeu ca este buna lumina, si a despartit Dumnezeu lumina de intuneric.
5. Lumina a numit-o Dumnezeu ziua, iar intunericul l-a numit noapte. Si a fost seara si a fost dimineata: ziua intai."

Chemarea lui Moise.
1. În vremea aceea, Moise pastea oile lui Ietro, preotul din Madian, socrul sau. Si departandu-se odata cu turma în pustie, a ajuns pana la muntele lui Dumnezeu, la Horeb;
2. Iar acolo i S-a aratat ngerul Domnului într-o para de foc, ce iesea dintr-un rug; si a vazut ca rugul ardea, dar nu se mistuia.
3. Atunci Moise si-a zis: "Ma duc sa vad aceasta aratare minunata: ca rugul nu se mistuieste".
4. Iar daca a vazut Domnul ca se apropie sa priveasca, a strigat la el Domnul din rug si a zis: "Moise! Moise!". Si el a raspuns: "Iata-ma, Doamne!"
5. Si Domnul a zis: "Nu te apropia aici! Ci scoate-ti încaltamintea din picioarele tale, ca locul pe care calci este pamant sfant!"
6. Apoi i-a zis iarasi: "Eu sunt Dumnezeul tatalui tau, Dumnezeul lui Avraam si Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov!" Si si-a acoperit Moise fata sa, ca se temea sa priveasca pe Dumnezeu.
7. Zis-a Domnul catre Moise: "Am vazut necazul poporului Meu în Egipt si strigarea lui de sub apasatori am auzit si durerea lui o stiu.
8. M-am pogorat dar sa-l izbavesc din mana Egiptenilor, sa-l scot din tara aceasta si sa-l duc într-un pamant roditor si larg, în tara unde curge miere si lapte, în tinutul Canaaneilor, al Heteilor, al Amoreilor, al Ferezeilor, al Ghergheseilor, al Heveilor si al Iebuseilor.
9. Iata dar ca strigarea fiilor lui Israel a ajuns acum pana la Mine si am vazut chinurile lor, cu care-i pedepsesc Egiptenii.
10. Vino dar sa te trimit la Faraon, regele Egiptului, ca sa scoti pe fiii lui Israel, poporul Meu, din tara Egiptului!"
11. Atunci a zis Moise catre Dumnezeu: "Cine sunt eu, ca sa ma duc la Faraon, regele Egiptului, si sa scot pe fiii lui Israel din tara Egiptului?"

12. Iar Dumnezeu i-a zis: "Eu voi fi cu tine si acesta îti va fi semnul ca te trimit Eu: cand vei scoate pe poporul Meu din tara Egiptului, va veti închina lui Dumnezeu în muntele acesta!"
13. Zis-a iarasi Moise catre Dumnezeu: "Iata, eu ma voi duce la fiii lui Israel si le voi zice: Dumnezeul parintilor vostri m-a trimis la voi... Dar de-mi vor zice: Cum Îl cheama, ce sa le spun?"
14. Atunci Dumnezeu a raspuns lui Moise: "Eu sunt Cel ce sunt". Apoi i-a zis: "Asa sa spui fiilor lui Israel: Cel ce este m-a trimis la voi!"
15. Apoi a zis Dumnezeu iarasi catre Moise: "Asa sa spui fiilor lui Israel: "Domnul Dumnezeul parintilor nostri, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov m-a trimis la voi. Acesta este numele Meu pe veci; aceasta este pomenirea Mea din neam în neam!"

     Documentarul cu acelaşi nume, realizat de acelaşi autor al documentarului "THE SECRET - Law of Attraction", Drew Heriot, reprezinta Cel mai puternic instrument de materializare, din istoria lumii, scrisa de JAMES F. TWYMAN.
     Filmul porneste de la ideea ca revelatia pe care a avut-o Moise nu poate fi inteleasa fara un cod. Atunci cand o voce i-a vorbit spunandu-i sa mearga la faraonul Ramses pentru a cere eliberarea poporului evreu din scalvie, Moise a intrebat de la cine vine revelatia si a primit raspunsul “Eu Sunt Cel ce Sunt”. Filmul propune o alta interpretare a acestui raspuns.      “Pentru prima data personalitati cunoscute, academicieni, psihologi si filosofi au dezvaluit codul lui Moise si modul cum tu te poti folosi de energia lui pentru a-ti schimba viata…
     Astazi avem puterea de a ne distruge lumea de multe ori, dar codul lui Moise descatuseaza un nou tip de putere. Una de a crea lumi, si una care ne poate ajuta sa ne indeplinim destinul nostru individual si colectiv.
     Daca Dumnezeu chiar este in fiecare dintre noi, atunci se poate spune ca fiecare dintre noi e o intrupare divina. Daca asta este adevarat, care ar fi posibilitatile noastre? Ce putem noi crea?”
     Filmul vorbeste despre trei chei pe care aveam nevoie sa le cunoastem pentru a debloca experienta de a fi o intrupare a divinitatii, astfel ca in cele din urma sa o simtim in corpurile noastre. Cele trei chei sunt: a oferi, unitatea si destinul.
     In final, filmul propune o metoda prin care fiecare poate folosi noua interpretare a numelui lui Dumnezeu pentru a aduce in viata sa ceea ce este cu adevarat important.
     Desi la prima vedere traducerea lui “I AM THAT I AM / I AM THAT, I AM” nu suna foarte bine in romaneste, ea se justifica pana la sfarsitul filmului.
     Vizionare placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu