16 ianuarie 2011

Dor de ...Oameni Alesi!

"Nu te alatura unei multimi mediocre, caci nu te vei perfectiona! Indreapta-ti atentia spre un grup in care asteptarile si cerintele legate de performanta sunt mari!"
     Unul din lucrurile primordiale pe care trebuie sa le urmareasca o persoana ce doreste sa parcurga calea spre succes, este sa se inconjoare de invingatori, de oameni de succes, care se conduc si respecta un sistem de valori pe care vrei sa ti-l insusesti si sa-l perfectionezi la randul tau.Oamenii din viata noastra nutresc o influenta covarsitoare asupra destinului nostru! 
      Trebuie sa cautam mereu raspuns la urmatoarele intrebari: Cine sunt indivizii din anturajul meu? Cum ma pot influenta? Cum imi pot citi gandurile? Cum ma pot determina sa spun anumite lucruri? Care este directia spre care imi indreapta pasii? Cum imi modeleaza gandirea? Si cel mai important - Care este personalitatea pe care mi-o formeaza? Apoi vine intrebarea de o mie de puncte: Influenta lor este un lucru pozitiv?...
     Nu realizam, dar influenta pe care o exercita toti indivizii care fac parte din anturaj - incepand cu prietenii, sotia, colegii de serviciu si familie, este extraordinara! influenta este extrem de subtila- ca un impuls aproape imperceptibil, care te impinge in directia gresita, pe un drum pe care nu doresti sa mergi. Multi dintr prietenii nostri sunt oameni cumsecade, bine intentionati, dar daca influenta pe care o au asupra noastra este negativa, atunci trebuie sa luam o decizie grea si sa incercam sa ne aparam impotriva deciziilor negative.
     Asadar, o persoana care vrea sa obtina succesul trebuie sa-si analizeze in permanenta relatiile si modul in care este indicat sa abordeze aceste relatii. Cum? Fiecare relatie este un parteneriat si fiecare parteneriat exercita o influenta pozitiva, neutra sau negativa.Incadreaza fiecare persoana pe care o intalnim intr-una din aceste trei categorii de parteneriat: parteneriat incheia, parteneriat limitat si parteneriat de lunga durata.
     Pe parcursul vietii ajungi la o rascruce de drumuri cand trebuie sa-ti formezi relatii noi. Oamenii de succes cauta relatii cu alti oameni de succrs, care ii stimuleaza, ii provoaca si ii incurajeaza sa devina mai buni.
     Si acum vine o intrebare fireasca: Cum ii gasesti pe acesti oameni?
     Raspunsul este urmatorul: "Pentru a atrage oameni placuti, trebuie sa fii la randul tau un placut. Pentru a atrage oameni puternici, trebuie sa fii un om puternic. Pentru a atrage oameni loiali, trebuie sa fii un om loial. In loc sa incerci sa-i schimbi pe cei din jur, incearca sa te schimbi pe tine insuti! Daca poti sa devii o persoana diferita, poti sa atragi oameni diferiti."
     Acum sa nu se creada ca oamenii de succes sunt niste semizei la care nu ajunge nimeni. Nu, sunt niste invingatori al caror anturaj este alcatuit din invingatori, din indivizi optimisti, inzestrati cu atitudini pozitive.
     S-acum, presupunand ca am intalnit unul sau mai multi oameni de succes, se intampla cateva lucruri. In primul rand, ai sansa sa te imbogatesti cu noi cunostinte referitoare la mecanismul de functionare a lumii, afacerilor si relatiilor interumane. In al doilea rand, ai posibilitatea sa te conectezi la o retea extrem de vasta, sa-ti faci prieteni si relatii noi. In curand, afacerile si sfera ta de influenta vor capata proportii inimaginabile. Si in ultimul rand - fiind poate si cel mai important lucru - iti schimbi atitudinea. Iar 99% din viata inseamna atitudine!
     "Atitudinea este in mare parte modelata de influentele celor din jur si de parteneriatele pe care le inchei!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu