6 ianuarie 2011

Dor de studiu si autodisciplina - GRATIS

 
     Orice obtinem fara efort si fara costuri prea mari este de obicei subestimat, adeseori chiar discreditat; poate ca de aceea profitam atat de putin de minunata ocazie pe care ne-o ofera scolile din sistemul de invatamant public!
     Autodisciplina dobandita printr-un program bine definit de studiu specializat compenseaza, intr-o anumita masura, prilejul ratat cand cunostintele erau dobandite GRATIS. Realizam, mai tarziu, cand mai de voie, mai de nevoie trebuie sa rupem din venitul si asa mic, pentru a plati taxe de instruire sau cursuri de perfectionare, si ne miram cat de buni, de silitori si de sarguinciosi studenti putem fi!
 
Faptul ca i se cere sa plateasca, indiferent daca studentul obtine calificari bune sau nu, are efectul de a-l influenta sa urmeze cursul, desi in alte conditii ar fi renuntat la el. De aici rezulta ca sistemul de percepere al taxelor, in cazul invatamantului privat sau prin corespondenta, constituie cel mai eficient mod de instructie in decizie, promtitudine, si obiceiul de a termina ceea ce ai inceput!
     Una dintre cele mai mari ciudatenii ale oamenilor este ca ei pretuiesc numai ceea ce are pret! Pana la urma acesta este un lucru bun, dar sunt lucruri nepretuit de valoroase care ne sunt oferite gratuit, si doar simplu fapt ca nu ne costa nimic, ne face sa nu le acordam atentia cuvenita valorii care o au!...
 
    Scoala, liceul, facultatea (cele care sunt in sistemul de invatamant de stat), ca si bibliotecile publice gratuite nu-i impresioneaza pe tineri(dar nici pe cei mai "maturi in gandire") pentru ca sunt pe Gratis!
     Acesta e motivul pentru care atatia oameni considera necesar sa fie instruiti dupa ce termina scoala si incep sa munceasca. Pe banii lor! Si tot acesta e motivul pentru care unii sefi respecta mai mult angajatii care studiaza in particular.
     Exista o anume slabiciune in oameni pentru care nu exista leac. Este vorba de slabiciunea universala a lipsei de ambitie. Oamenii care isi programeaza timpul liber, lasandu-si spatiu pentru studiul particular, raman rareori in anonimat.Actiunea lor le faciliteaza ascensiunea, le inlatura obstacolele din cale si ei dobandesc interesul prietenos al celor ce sunt in masura sa le ofere ocazii prielnice.
    Folositi, fara menajamente oricare dintre sursele majore de educatie si imbunatatirea cunostintelor ce va sunt oferite si la care aveti acces gratis, si nu pregeta-ti a va continua studiile si autoeducatia, caci asa cum evoluam noi, evolueaza si stiinta si poate mult mai repede. De aceea, daca nu facem parte din cei 1-2% care anticipeaza evolutia, macar sa fim in permanenta pregatiti sa tinem pasul cu vremurile!
    "Cunostintele paveaza calea catre bogatii-atunci cand stiti ce cale sa urmati.",
                                                                                                                   afirma Napoleon Hill

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu