13 septembrie 2012

Din Nou, Mi-e Dor De Conferintele Business Days ... La Iasi, sau Efectul Butterfly!


     Dragi prieteni si cititori ai blogului Dor De Naivitate, poate credeti ca exagerez in ultima vreme cu acest eveniment extraordinar care este Business Days, dar va rog sa ma credeti, ca, pentru mine, importanta si beneficiile pe care le confera participarea, macar la o singura editie, cu toate conferintele, workshopurile si microsesiunile de networking, pe parcursul a doar doua zile, au un dublu impact:
  1. unul de asa-zis aparent " maraton", caci programul (pe care il puteti studia aici) ambelor zile incepe la orele 8:30 a.m. si se termina in jurul orelor 23:00, 23:30; 
  2. al doilea impact, confirma ceea ce in teoria haosului poarta numele de "efecul fluture" (buterfly effect). Conform Teoriei Haosului, mişcarea aripilor unui fluture intr-o parte a lumii poate provoca un taifun în alt punct al planetei. Transferat la experienta proprie, "efectul fluture" a inseamnat ca schimbarea acelui mic episod din viata mea, care a insemnat participarea la Brasov Business Days, mi-a schimbat cursul intregii existenţe. Si pot spune ca am cunoscut prin intermediul sesiunilor de networking, o duzina de prieteni si parteneri, care la randul lor pot afirma acelasi lucru!
      Imi propusese-m astazi sa va vorbesc despre modul de desfasurare al Conferintelor Business Days (vezi aici programul intreg). Dar numarul atat de mare de vorbitori precum si valoarea si prestanta pe care o au...m-a zapacit un pic...
In fine, in prima parte a zilei, in intervalul 9 - 13,00 aproximativ 60 de speakeri, reprezentand cam tot ce inseamna zona de afaceri: IT, management, HR, PR, Comunicare, educatie financiara si antreprenoriala, ofera participantilor in intervalul a aprox.10 min. succinte analize pertinente, estimari ale trendurilor viitoare din diverse domenii, idei si exemple motivationale care au ca scop mai degraba, posibilitatea de a invata cum sa eviti esecul, iar apoi .... posibilitatea de a invata, chiar din greseli, da la cei mai buni specialisti.
     Este evident ca numarul mare de speakeri nu permite decat scurte prezentari, dupa cum spune-am, dar marea majoritate a acestor subiecte sunt reluate si disecate in partea a doua a zilei, in cadrul work-shopurilor. Focusul workshop-urilor este axat pe INTERACTIVITATE  si pe dezvoltarea ABILITATILOR de care are nevoie oricine este in cautarea succesului. Iar acest lucru le face si mai atractive!

     Revenind la speakeri, a caror lista intreaga o puteti afla aici, nu ii voi enumera decat cativa pe care am avut ocazia sa ii cunosc personal, de la care am invatat ceva, si care ii pastrez in panoplia personala de modele. Asta nu inseamna ca valoarea celorlati este mai mica sau prezentarea lor este mai putin relevanta, dimpotriva. Pentru fiecare speaker prezent, recomandarile vin prin prisma realizarilor obtinute, si a experientei acumulate.


     Marius Ghenea, autor al primei carti de business - Antreprenoriat, business angel si "judecator" in Arena leilor, celebra emisiune tv pe teme de antreprenoriat;
     Andy Szekely, partener al echipei Business Days de la prima editie, probabil cel mai bun trainer, autor, coach şi public speaker, la momentul actual, initiatorul proiectului Serile AS dar si primului proiect de tip Boot Camp pentru dezvoltare personala si profesionala pentru adulti din Romania. De altfel Andy Szekely v-a conerentia pe 25 septembrie si in deschiderea Programului de training oferit de marele Bob Proctor, la Bucuresti intitulat,Thinking Into Results. Reinvent Yourself for Success!
 
      Florentin Banu, fost campion roman de badminton, autorul a doua mari afaceri de succes pe piata romaneasca: S.C. Joe I.B.C S.R.L. - mai tine-ti minte napolitanele Joe?(afacere incununata de succes cu care s-a efectuat vanzarea societatii catre Nestle, alt producator mondial din industria alimentara) si lantul de supermarket-uri S.C. Artima R.I.C. (firma ce a fost vanduta concernului polonez PEF Investment, in luna martie a anului 2005, devenind ulterior lantul de supermarket-uri „Carrefour”). La momentul actual, omul de afaceri timisorean se concentreaza, in prezent, pe sustinerea celor trei business-uri pe care le detine. Impreuna cu fratele sau, controleaza, prin intermediul grupului Banuinvest, trei afaceri – Banuconstruct (dezvoltarea si construirea de imobiliare in Timisoara), Banusport (un complex sportiv dezvoltat in Timisoara) si Interpart Production (afacere cu mase plastice si matrite, in special pentru industria auto).

      Eusebiu Burcas, parinte al educatiei finantelor personale din Romania, initiator al unor proiecte de succes in domeniul afacerilor online (www.kestionare.ro, www.salesjobs.ro). Eusebiu este constant preocupat de “dezvoltarea echipelor de marketing si vanzari din companiile romanesti“ dezvolta si livreaza programe de training de negocieri, vanzari consultative, marketing strategic, management de produs, s.a. Printre clientii sai se numara City Pharma, Beiersdorf, E.ON Gaz, EURO GSM, Relad Pharma, Safilar, Leo Burnett&Target.
     

     Gabriel Biris, considerat unul dintre cei mai buni lideri fiscali din tara, fiind focusat pe toate aspectele legate de impozitare. Editiile “Chambers Europe” si “PLC Which Lawyer”, in 2009, ii recunosc reputatia, declarandu-l “singurul lider fiscal roman”. In cadrul conferintei 4 de la Iasi, Gabriel Biris va pezenta drumul   De la o simpla idee la succes pe termen lung, iar in cadrul unui workshop va vorbi despre taxare si fiscalitate. Tot la Iasi Business Days, se v-a desfasura un eveniment satelit la Libraria Carturesti, unde dl.Biris isi v-a lansa cartea “Despre fiscalitate si competitivitate” si “Despre fiscalitate si bun simt”, considerata o lectura utila oricarui antreprenor sau manager din Romania.

    Lorand Soares-Szasz, Calin Iepure, Bogdan Comanescu, Florin Barhalescu - de la Iasi, Madalina Uceanu, Adrian Florea, Ciprian Stavar, Andrei Postoaca sunt doar cativa dintre oamenii minunati care vor fi la Iasi pe 3 - 4 Octombrie la Iasi Business Dayss, si care ne vor impartasi din experienta lor, din visele lor, din modul cum au facut de au reusit! Si  din atatea cate se vor spune si se vor intampla, nu cred sa plece cineva macar cu o idee sau lucru nou aflat pe care sa nu il testeze in afacerea proprie.
     Eu unul  personal, dupa doar un an de la participarea la  eveniment de la Brasov, nu pot spune decat MULTUMESC, celui care a avut initiativa acestei serii de evenimente nu utile, ci vitale, mediului de afaceri romanesc si tinerilor intreprinzatori!


                     MULTUMESC, domnule Laslo Pacso, inima si sufletul Business Days!
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste articolele noi introducand adresa de E-mail!

FREE Program from Tony Robbins

Motivatie pentru SUCCES!

My Daily Afirmations