9 iunie 2013

Dor de a afla ... Ce te face fericit? (video TED)



FERICIREA, stare cautata din cele mai vechi timpuri si interpretata in fel si fel de chipuri!

Oamenii își doresc multe lucruri în viață, dar mai mult decât orice își doresc fericire. Aristotel numea fericirea „bunul cel mai de preț”, un scop spre care toate celelalte converg. Din această perspectivă, motivul pentru care ne dorim o casă mare sau o mașină frumoasă, sau un job bun, nu e pentru că acestea sunt valoroase în sine. Ci pentru că ne așteptăm să
ne aducă fericire.


În ultimii 50 de ani, noi americanii am obținut multe lucruri dorite. Suntem mai bogați. Trăim mai mult. Avem acces la tehnologie care ar fi părut științifico-fantastică doar cu câțiva ani în urmă. Paradoxul fericirii este că, deși condițiile obiective ale vieții s-au îmbunătățit radical, nu am devenit mai fericiți.


In timp ce isi efectua cercetarile de documentare alaturi de dr. Dan Gilbert (cel de la care aflam acum cateva zile Despre asteptari eronate), Matt Killingsworth, un doctorand la Harvard a inventat un instrument de detectare instantanee a starii de fericire a unui individ: o aplicatie pentru iPhone numita " Track Your Happiness". 
Practic, aceasta aceasta aplicatie capteaza sentimentele intrebandu-te Cum te simti si Ce faci? - si le evalueaza instantaneu! Este foarte simplu de utilizat si a poti gasi AICI.

Datele capturate au devenit subiectul unei lucrari de referinta intitulata "A Wandering Mind Is an Unhappy Mind" (O minte ratacitoare este o minte nefericita), lucrare pe care o puteti citi aici in limba engleza (Click PDF).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu