30 august 2013

Dor de ... LUMINA! Efectul Umbrei (film complet subtitrat)

Incheiam articolul de ieri despre cine ne guverneaza existenta cu citatul de mai jos al lui Marianne Williamson, una dintre protagonistele documentarului The Shadow Effect (Efectul Umbrei), citat pe care il reiau, deoarece cred ca are o semnificatie aparte:
Frica noastră cea mai profundă nu este că am fi neadecvaţi. Frica noastră cea mai profundă este că suntem puternici peste măsură. Lumina din noi ne înspăimântă mai mult decât întunericul. Ne punem întrebarea: cine sunt eu ca să fiu strălucitor, minunat, talentat, fabulos? De fapt, cine eşti tu să nu fii toate acestea? Eşti copilul lui Dumnezeu. Faptul că te simţi nesemnificativ nu va schimba lumea. Nu este nimic înălţător în a te micşora pentru ca ceilalţi să nu se simtă siguri în preajma ta. Cu toţii avem menirea de a străluci, aşa cum fac copiii. Ne-am născut pentru a manifesta gloria lui Dumnezeu care se afla în noi. Nu se afla numai în unii dintre noi; se afla în fiecare dintre noi. Şi pe măsură ce lăsăm lumina din noi să strălucească, inconştient dăruim celorlalţi permisiunea de a face acelaşi lucru. Pe măsură ce ne eliberăm de propria noastră frică, prezenţa noastră îi eliberează automat pe ceilalţi.”
Sa stam în  Lumina proprie, este invitaţia indirectă pe care o adresează în acest documentar 3 autori celebri din domeniul spiritualităţii şi a dezvoltării personale: Debbie Ford, Deepak Chopra şi Marianne Williamson.
Singurul moment în care nu ai umbră e atunci când stai în întuneric complet”. Pentru că planul fizic, dual, aduce în manifestare ambele capete ale liniei manifestărilor şi partea “întunecată” are un rol determinant în evoluţia noastră pentru că în primul rând este acel ceva fără de care opusul său nu poate fi descoperit (partea accea pozitivă către care tindem) dar înseamnă şi cel mai mare potenţial pentru evoluţie. Pentru că în mesajul umbrei stă cheia înţelegerii aspectului interior ce trebuie lucrat şi practic pasul următor pe linia evoluţiei personale. Un aspect al fiecăruia ce stă practic în umbră, după cum îi şi este numele, unde construieşte o bombă cu ceas ale cărei efecte nici nu vor întârzia să apară şi nici nu pot fi ignorate. Pentru că trebuie să înţelegem odată pentru totdeauna – cred că acesta este cel mai important mesaj al filmului, cel puţin pentru mine – că nu există negativ, există numai potenţial şi valori pe o scară, modul în care noi privim lucururile modelând aceste aspecte. Şi în momentul în care ne acceptăm umbra putem fi cu adevărat cine suntem, avem potenţialul maxim de evoluţie dezvăluit şi putem să explorăm, sinceri şi deschişi limitele conştiinţei personale, practic oglinda universului.
Asumarea părţilor pe care până acum le-am respins, proiectându-le în întunericul umbrei, reprezintă cea mai sigură modalitate de a ne actualiza întregul potenţial uman. Dacă ne împrietenim cu ea, umbra devine o hartă divină. Citită şi urmată corect, ea ne poate reconecta cu viaţa pe care ar trebui să o trăim, cu personalitatea pe care ar trebui să o avem şi cu contribuţia pe care ar trebui să o oferim societăţii." - Debbie Ford
Cartea care a stat la baza realizarii acestui documentar de exceptie, Secretul Umbrei scrisa de Debbie Ford, a fost tradusa si in limba romana la editura For You cu o prefata semnata Neale Donald Walsch, si poate fi citita sau dowloadata gratuit de aici.

Vizionare plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu