25 octombrie 2013

Dor de ... un chinez invitat la ... Brandu lu' Chinezu! (video)


De mai bine de o luna de zile urmaresc cu mare interes initiativa, bine venita, a unui blogger pe care il admir pentru spontaneitatea cu cere face tot ceea ce face, Cristian China-Birta - Chinezu cum e cunoscut in blogosfera.

Inca din momentul cand a auzit de idee, am realizat ca vom beneficia de o idee valoroasa ce se va concretiza in interviuri cu oameni valorosi, si asa a fost. Voicu Enachescu, Misu Cernea, Zoia Alecu, Valentin Albesteanu, Marius - Florea Vizante, Ioana Blaj  si chiar Maestrul Nicu Alifantis, sunt doar cateva din oamenii de mare valoare pe care i-am regasit la Brandu lu' Chinezu! 

Astazi, Chinezu m-a uimit iarasi, si doar numai pe mine, ci si pe toti
abonatii Blogal Initiative, adresandu-ne direct intrebarea: 
Pe cine ai dori sa vezi in emisiunea Brandu Lu' Chinezu?
Prima idee care mi-a venit in minte a fost ... un chinez! Chiar asa! De ce nu? Un chinez invitat la Brandu lu' Chinezu! Ar fi o idee, nu-i asa?

Lasand gluma la o parte, daca tot am fost invitat sa-mi dau cu parerea, dar si din dorinta de a da curs acestei provocari ... pline de culoare, cel pe care mi l-as dori sa-l vad invitat la Brandu 'Chinezu, este ...  Razvan Stoica, tanarul  violonist care a primit cea mai importanta distinctie din bransa: premiul New Talent, acordat celui mai bun interpret sub 28 de ani din lume. 
Chiar dacă i-a fermecat pe străini cu talentul său, autorităţile din România n-au auzit de el. Aşa se face că artistul n-a cântat niciodată pe o scenă din ţara noastră. 


"Este un premiu unic. Nu există premiul 2, 3. Este, poate, cel mai important premiu câştigat vreodată de un artist român", a afirmat Cezar Marin, expert instrumente patrimoniu în Ministerul Culturii.



Cei de la Carnegie Hall, din New York, s-au grăbit să-l invite să susţină un concert anul viitor. Violonistul are agenda plină, dar nicio apariţie în România. 

Tot un anonim e şi pentru Ministerul Culturii. Oricum, aici interesul pentru muzică e aproape inexistent: nu există consilier în domeniu de ani buni.   


Pana sa avem ocazia sa il vedem pe Razvan Stoica la Brandu lu'Chinezu, te invit sa urmaresti un interviu memorabil, cu Nicu Alifantis!


Nu uita ...

Daca iti place da-mi un LIKE, daca nu, roaga un prieten sa o faca! MULTUMESC! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu