2 august 2014

Cele 10 Secrete ale Magiei Influentei aflate dintr-un film plin de ... magie: Now You See Me (2013) (full online, subtitrat)

Nu stiu daca faptul ca o recenzie pe care o citisem, califica filmul Now You See Me(2013) drept unul in care "nimic nu presupune a fi credibil" sau pur si simplu, acel mereu "altceva de facut" - a facut ca sa aman vizionarea acestui film pana aseara. 

Si drept sa va spun ca ... m-am felicitat pentru "povestea magica" pe care mi-am oferit-o! Povestea celor "patru calareti" (the Four Horsemens) "recrutati" de un tip misterios cu chipul ascuns de o gluga de hanorac in scopul alcatuirii unei trupe faimoase de iluzionişti, capteaza atentia de la inceput. Oglinzile gigantice,
duble, momentele de hipnoza, cantitățile mari de hârtie flash, si, bineinteles, hologramele - sunt trucuri care sfideaza logica dar creaza un ambient placut, misterios si ... magic!
Ei bine, surpriza mare a venit cu ocazia unei scene de scamatorie care mi-a adus aminte de o prezentare facuta de Octavian Grozea, trainer Accelera, cu ocazia unei  editii MVP (Merit, Vreau si Pot)
Am privit filmul cu mare atentie si interes, ocazie cu care am regasit cele ... 10 Secrete ale Magia Influentei!


Daca vei analiza cu atentie vei descoperi si tu, ca aceste secrete pot fi utilizate cu etica si succes atat in viata personala cat si cea profesionala, dar si in relatiile sociale. Deci, iata care sunt ...

Cele 10 Secrete ale ... Magia Influentei!

SECRETUL nr.1 - Influenta este un proces

Acest proces, presupune stabilirea unui obiectiv, adunarea informatiilor, alegerea argumentelor si a metodelor de lucru, alcatuirea unui plan detaliat, bine pregatit si pus la punct, propunerea catre o echipa aleasa, convingerea acesteia si  asigurarea intelegerii

SECRETUL nr.2 - Influenta se pregateste inainte de propunere

Pentru aceasta e nevoie de laude, reciprocitate, autoritate, anticipare...

SECRETUL nr.3 - Tine cont mereu de ... Paradoxul presiunii

Intotdeauna o presiune mare va intampina o rezistenta mare iar o presiune mica va intampina o rezistenta mica sau chiar nu va intampina nici o rezistenta! 
Ca de ex. "Ce parere ai avea despre ... ?" sau "Daca ne-am gandi sa ....!"

SECRETUL nr.4 - Si nu uita nici de .... Paradoxul sigurantei

Conform acestui principiu, intr-un fel, antagonic celui precedent, daca siguranta este mica atunci rezistenta este mare, si reciproc, daca siguranta este mare atunci siguranta este mica. In acest moment apar laudele, aprobarile, confirmarile si aprecierile!

SECRETUL nr.5 - Anticipeaza mereu!

Spune-i dinainte ce va simti si ce va castiga din propunerea ta. "Ceea ce iti voi propune te va incanta! Vei descoperi ca este un avantaj extraordinar pentru tine( ptr. firma, compania ta)"

SECRETUL nr.6 - Autoritatea in domeniu!

Fii mereu cu "temele facute", documenteaza-te si da mereu exemple, foloseste citate, autoritati in domeniu...Foloseste termeni tehnici dar explica-i apoi, daca observi neintelegere pe chipul interlocutorului.


SECRETUL nr.7 - Argumenteaza!

Nu mai reprezinta, cred, nici un secret pentru nimeni ca suntem "plini" de argumente! Avem argumente oricand si la orice. Chiar si acum in mintea ta a aparut o argumentare a afirmatiei mele! Nu-i asa? :) "Pentru ca..."

SECRETUL nr. 8 - Foloseste contrastul!

In orice prezentare si  ... argumentare :) cauta sa prezinti mereu si o situatie mai rea, mai tragica. Chiar cea mai rea, daca este nevoie!

SECRETUL nr. 9 - Foloseste legea reciprocitatii!

Ofera mereu ceva mai inainte de a cere ... ceva!!! Cel mai mare secret al vietii si al implinirii il reprezinta arta de darui. "The secret of living is giving" afirma si world #1 Peak Performance Coach, Anthony Robbins.

SECRETUL nr. 10 - Exprima raritatea si intareste unicitatea!

Suntem atrasi de lucrurile rare, sunteti de acord? Trebuie sa recunoastem faptul ca, cu totii ne simtim atrasi de expresii precum: "Este ultima...", "Doar pana maine ... ", "Doar singura..." sau "Unica ..."
Regizat de Louis Leterrier ( (The Transporter - 2002), filmul Now You See Me: Jaful perfect, reuneşte o distribuţie de exceptie printre protagonisti aflandu-se si unul dintra actorii mei preferati, Morgan Freeman! Alaturi de el ii veti putea recunoaste pe Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Melanie Laurent, Isla Fisher si Michael Caine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu