17 august 2014

Cum va evolua tehnologia in urmatorii ani? (Nicholas Negroponte video TED)O predictie care poate fi luata cu adevarat in serios despre cum va evolua tehnologia in urmatorii 30 de ani am aflat-o de curand, si va invit si pe voi sa o aflati de la Nicholas Negroponte, fondatorul MIT Media Lab

Intr-o prezentare recenta la TED  Nicholas Negroponte (arhitect american de origine greacă care a absolvit Massachusetts Institute of
Technology si unde eforturile sale ca student au fost dirijate spre cercetarea în domeniul proiectării asistate de calculator) prezintă tehnologiile care ne-au schimbat viața în ultimii 30 de ani și câteva indicii despre ce ne rezervă viitorul.

Este interesant cum trenduri care erau considerate ridicole și inutile acum 20-30 de ani sunt lucruri banale azi pentru majoritatea oamenilor. În anii 1980, Negroponte a profețit că tehnologiile cu fir ca de exemplul telefonia vor evolua spre folosirea tehnologiilor fără fir, iar tehnologiile cu fir, ca de exemplu televiziunea vor trece la utilizarea cablurilor. Această profeție s-a adeverit, telefoanele fixe au fost înlocuite de telefoanele mobile, iar televiziunea a trecut în mare parte de la transmisia folosind antene la transmisia prin cablu.

Negroponte și-a extins multe dintre ideile prezentate în articolele sale din revista Wired într-o carte numită Being Digital și publicată în 1995 care a devenit bestseller și care a făcut ca profețiile sale despre contopirea lumii informaționale cu cea interactivă și cu cea de divertisment să devină faimoase.

Dacă nu aveți răbdare, va recomand sa urmariti cu atentie macar de la min.14:52 pana la capat (max.4min) pentru ca veti afla ca in urmatorii 30 de ani ... vom fi capabili să ingerăm informația pur și simplu. Odată ajunsă în sistemul sangvin, mecanismele dezvoltate în viitor vor depozita aceste informații în creier.


Suna destul de interesant, nu-i asa? Voi ce parere aveti? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste articolele noi introducand adresa de E-mail!

FREE Program from Tony Robbins

Motivatie pentru SUCCES!