20 martie 2011

Pretul Succesului? - Tributul viitorului!

     "Atitudinea pe care o adoptam fata de viitor depinde de capacitatea noastra de a vedea viitorul. Fiecare poate sa viseze, sa contureze si sa traiasca viitorul prin puterea ochiului mintii. Tot ceea ce mintea umana poate sa-si imagineze reuseste si sa creeze!"    
     Toti alergam dupa succes, toti cautam succesul, intr-o forma sau alta, dar Marea Majoritate ignoram sau incercam sa trisam cand vine vorba de a plati un pret pentru succesul personal. Ne furam caciula singuri cu buna stiinta si mai avem si tupeul de a tipa: De ce Ala, si nu si Eu?

     Nici pentru Ala cum nici pentru Mine, perspectiva unui viitor mai bun nu este gratuita! Toti trebuie sa platim un pret pentru toate recompensele viitoare pe care le asteptam sau ni le dorim!
     Pretul pe care il cere viitorul implica :o disciplina de fier, munca, fermitate si o dorinta acerba de a avea un viitor mai bun decat trecutul sau prezentul. Acesta este pretul progresului (care este singura cale spre succes!), dar pretul devine o bagatela atunci cand perspectiva este clara. Cand destinatia devine atragatoare,
manifestam din ce in ce mai mult interes pentru mijloacele care ne apripie de destinatie! Trebuie sa urmarim si sa ne dorim aceasta perspectiva cu ardoare, caci in caz contrar, pretul pe care il cere ne va coplesi dorintele si ne vom prabusi din nou in haul din care abia am iesit.
     Un contemporan, Andy Szekely, dadea un exemplu foarte elocvent pornind de la aceasta tema, spunand ca un elefant se mananca feliuta cu feliuta deoarece, nimeni, niciodata nu va putea manca un elefant intreg dintro-data!
     "Toate lucrurile trebuie definitivate inainte de a fi incepute!"
       Daca suntem sinceri atunci cand spunem ca ne dorim o viata mai buna, sau Succes, trebuie mai intai sa definim ce inseamna succesul pentru noi si sa descoperim ce lucruri vedem in viitor, ca parti componente ale acestui Succes, deoarece acestea vor alimenta focul increderii si al nerabdarii.
     Cat de bine este conturata imaginea pe care o vedem in adancul sufletului nostru? Este atat de clara incat ne determina sa ne trezim devreme dimineata si sa ne culcam tarziu seara?
     Suntem atat de obsedati de tinta pe care ne-am stabilit-o incat putem inlatura din cale toate obstacolele si dezamagirile?
     In dorinta noastra nebuna de a ne schimba structura sufleteasca si circumstantele prezentului, suntem cu adevarat pregatiti sa infruntam toate provocarile pe care viata ni le va rezerva?
     Iata ca dorinta de succes trebuie sa raspunda la multe intrebari pentru a afla pretul corespunzator materializarii! Iar de aici incepe o noua etapa in stabilirea pretului platit ca tribut pentru obtinerea unui viitor mai bun: PLANIFICAREA!
      Nu putem obtine - din senin - un viitor mai bun. Nu putem sa urmarim un obiectiv din pura intamplare. Un obiectiv stabilit la intamplare nu este un obiectiv; este cel mult - o dorinta, iar dorintele sunt simple amagiri. Sunt un anestezic pentru oamenii inactivi, un drog care le amorteste constiinta pentru a uita  de conditia lor disperata.
     In  procesul de planificare a viitorului, cu cat imaginea acestuia devine din ce in ce mai clara si cu cat simtim mai mult bucuriile si avantajele, cu atat atitudinea noastra paseste cu mai multa incredere pe fagasul optimismului, incredintandu-ne ca ne vom implini fara indoiala visurile! Aceasta noua atitudine ne va inarma cu ambitia de a atinge progresul si cu credinta nemarginita ca putem muta muntii din loc!
    
     Citate: Jim Rohn

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu