12 ianuarie 2015

10 Toxine la care esti expus chiar daca mananci sanatos

Stiai ca este expus la anumite elemente toxice chiar daca te alimentezi intr-un mod sanatos si controlat?
Sincer sa fiu nici eu nu constientizam acest lucru pana cand am citit articolul de mai jos aparut intr-o publicatie online in limba engleza si pe care l-am tradus, special pentru tine. Daca vrei sa il citesti in original o poti face aici.

"Daca iti pasa de sanatatea ta, cu siguranta faci tot posibilul sa eviti mancarurile procesate, pline cu substante chimice daunatoare. In acest fel
poti reduce numarul de toxine, dar cu toate acestea, chiar si persoanele care mananca sanatos sunt expuse riscului de a se intoxica cu aceste chimicale, prezente in mancare, apa si in mediul inconjurator.
In caz ca nu stiai, corpul tau este creat in asa fel incat se poate detoxifica singur. Nu uita ca ai plamani, ficat, rinichi si alte organe de eliminare pentru fiecare sistem al corpului tau. Atunci cand functioneaza corect, organismul tau elimina o mare parte a toxinelor ingerate, gratie proceselor naturale de detoxifiere.
Cu toate acestea, nu uita ca suntem expusi unor cantitati enorme de toxine, in fiecare zi, iar de cele mai multe dintre ele nu te poti feri.
La ce TOXINE esti expus?
1. Gazele de esapament de la masini. Desigur ca este destul de greu sa eviti acest lucru, in special daca locuiesti intr-un oras mare. Nu este deloc sanatos sa iesi afara si sa inhalezi aceste toxine, dar ce crezi? Nici in interiorul masinii nu este mai sigur. Expunerea la cantitati moderate de monoxid de carbon, produs de majoritatea masinilor, poate cauza pierderi de memorie, dureri de cap, depresii, stari de greata sau de voma, in cazul in care nu poti elimina aceste toxine din organismul tau. Daca esti expus pe termen lung la aceste pericole poti suferi de si mai multe afectiuni periculoase.
2. Apa de la robinet. Chiar daca bei doar apa plata sau filtrata, tot esti in pericol, in contextul in care faci dus, baie sau iti speli mainile tot cu apa de la robinet. In functie de regiunea in care locuiesti, apa ta poate contine urme de flor, clor sau chiar arsenic. Atunci cand te speli cu apa calda sau fierbinte, porii se deschid, iar in acest fel substantele daunatoare continute de apa pot fi asimilate foarte usor. Tocmai de aceea ar fi bine sa afli, ce contine, de fapt, apa de la robinet...
3. Substante periculoase continute de mobila. In caz ca nu stiai, majoritatea pieselor de mobilier din zilele noastre sunt lacuite cu substante speciale, pentru a nu lua foc atat de usor. Aceasta norma a fost luata ca urmare a numarului crescut de incidente, cauzate in special de fumatorii care adormeau cu tigara aprinsa... Pentru a evita aceste tragedii, producatorii de mobila folosesc lacuri speciale, inclusiv in cazul saltelelor de dormit. Din nefericire, aceste substante sunt foarte periculoase, fiind relationate cu infertilitatea, cancerul, etc.
4. Substante periculoase continute de vopseaua pentru pereti. Vopsele pentru pereti contineau plumb in trecut, pentru a fi durabile. Chiar daca in zilele noastre aceasta situatie s-a schimbat, noile vopsele, facute fara plumb contin alte substante volatile periculoase, care sunt considerate a fi carcinogene.
5. Produsele pentru curatat. Exista atat de multe chimicale daunatoare in produsele de curatenie incat ne-ar lua o eternitate doar sa le enumeram. Dintre cele mai periculoase, amintim: etilen glicol si terpenele. Primele sunt ele insele foarte periculoase organismului, iar celelalte vor forma, in reactie cu ozonul, chimicale toxice. Incearca sa eviti produsele cotidiene pentru curatat si achizitioneaza unele bio, care nu sunt daunatoare sanatatii.
6. Produsele pentru machiaj. Acestea contin unele dintre cele mai periculoase toxine, iar atunci cand incerci sa citesti etichetele parca regreti ca nu ai fost mai atent la orele de chimie din liceu. Unele dintre cele mai periculoase ingrediente sunt ftalatii, regasiti in sapunuri, sampoane si alte produse care au un miros intens. Pot cauza infertilitatea si alte afectiuni hormonale, mai ales ca aceste produse intra in contact direct cu pielea si sunt inhalate in timpul procesului de respiratie.
7. Parfumurile. Poate ca te numeri si tu printre aceia care incep sa se simta rau sau sa-i doara capul atunci cand se afla in preajma unei persoane care emana un parfum "greu". Motivul este evident. Acele parfumuri, in mod special, contin substante chimice periculoase, foarte toxice. Exista peste 300 de componente toxice continute de un parfum, in mod obisnuit. Cele mai multe dintre acestea nu au fost testate, asa ca nu se stie ce se petrece atunci cand sunt combinate intre ele. Acestea pot cauza dureri de cap, alergii si chiar declansarea unui potential astm.
8. Aditivi ascunsi in mancare. Chiar daca mananci foarte sanatos, se poate ca in mancarea ta sa existe aditivi ascunsi, de care sa nu ai habar. Chiar si multe dintre asa zisele produsele naturale contin anumiti coloranti si alte chimicale. Asa ca, inainte de a cumpara orice aliment "natural" asigura-te ca producatorii nu folosesc aceasta eticheta doar pentru a-ti vinde produsele lor pline de chimicale.
9. Plasticul. Obiectele din plastic sunt foarte periculoase pentru santatea noastra si pot cauza dezechilibre hormonale teribile si alte boli precum cancerul. Plasticul este un "xenoestrogen" sau o chimicala toxica, care dezechilibreaza nivele de estrogen, cauzand numeroase afectiuni teribile. chiar daca posezi obiecte din plastic care sunt de tip BPA ( bisphenol A), nu te culca pe o ureche. Si acelea contin, la randul lor, produse chimice periculoase.
10. Recipientele pentru aerosoli. Majoritatea acestor recipiente contin ingrediente care sunt extrem de toxice. Multe dintre acestea sunt inflamabile, precum butanul.
Desigur ca nu putem trai izolati, asa ca cel mai bine este sa fim pregatiti cu solutii.
Uite si solutiile  recomandate pentru aceste 10 probleme:
1. Bea apa cu lamaie primul lucru dimineata. Acest mic truc va determina vezica biliara sa se contracte, iar aceasta va stimula ficatul si il va ajuta sa emita semnalele necesare pentru a elibera intestinele. Acest simplu obicei va stimula abilitatea corpului tau de a se detoxifica in mod natural, iar totul incepe sa mearga ca pe roate inca de cand te trezesti.
2. Bea aproximativ 1,5 -2 litri de apa proaspata in fiecare zi. Corpul tau este creat din 70% apa. Aceasta apa nu este necesara doar pentru buna functionare a celulelor, pentru a transporta nutrientii, etc, dar are si rolul de a ajuta organismul sa se debaraseze de toxine. Daca nu vei consuma aceasta cantitate de apa, corpul tau va ramane...toxic.
3. Bea sucuri verzi. Acestea sau oricare alte sucuri care au la baza "verzituri" cum ar fi salata, castravetii sau kale. Acestea abunda in apa, vitamine si minerale. In acest fel, intregul tau organism va functiona mai bine, iar celulele, muschii si tesuturile tale vor fi intens detoxifiate.
4. Mananca alimente care sustin ficatul. Acest organ este cel mai important in procesul de detoxifiere. Poti sa "sustii" ficatul consumand alimente ca legumele crucifere (broccoli,conopida), frunze verzi amarui, usturoi, lamai, sfecla si morcovi.
5. Realizeaza doua detoxificari pe an. Chiar daca mananci super sanatos, nu ar fi rau ca de doua ori pe an sa consumi doar sucuri de fructe si legume, de exemplu, pentru a fi sigur ca procesul de detoxifiere si-a indeplinit misiunea. In acest fel vei elimina otravurile si chimicalele pe care le-ai ingerat.
6. Odihneste-te corespunzator. Daca nu dormi suficient, corpul tau nu se va detoxifica asa cum trebuie. Organele tale au nevoie de odihna si timp pentru a se recupera si a functiona normal. Ideal ar fi sa te culci inainte de ora unsprezece seara si sa te trezesti dupa 7-8 ore.
7. Nu te mai stresa. Atunci cand stresul este intens prezent in viata ta, nu te poti detoxifica in mod corespunzator. Corpul tau trebuie sa fie intr-o stare de relaxare pentru a se vindeca si a functiona normal. Incearca sa gasesti metode inedite de eliberare a stresului, efectele vor fi pe masura asteptarilor.
8. Incearca sa faci miscare cat mai des. Atunci cand pui inima la treaba, poti fi sigur ca toxinele incep sa fie prelucrate de catre sistemul limfatic, dupa care sunt eliminate. Atunci cand faci miscare, circulatia creste si vei incepe sa elimini toxine si prin transpiratie.
9. "Periaza-ti" pielea zilnic. Poate ca nu stiai pana acum, dar este indicat sa-ti periezi pielea, acest lucru ajutand sistemul limfatic sa elimine deseurile si toxinele. Pentru a realiza acest lucru, este necesar sa folosesti o perie adecvata, speciala pentru piele.
10. Mergi la sauna. Pielea este cel mai intins organ al detoxificarii. Atunci cand stai la sauna cresti viteza circulatiei si incepi sa transpiri. Asta inseamna ca mai mult oxigen va ajunge la celulele tale si mai multe toxine vor fi eliminate."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu