4 mai 2014

A Garden of Eden in Hell - O conversatie cu o supravietuitoare a Holocaustului in varsta de 108 ani. Anthony Robbins cu Alice Herz Sommer (video de exceptie)


Pot fi problemele tale considerate CADOURI? 

In urma interviului pe care Anthony Robbins i l-a luat lui Alice Sommer, intitulat A Garden of Eden in Hell, raspunsul nu poate fi decat unul singur: DA!

"Fii recunoscator pentru orice si sa ai cuvinte frumoase pentru orice. Ura mananca sufletul celui ce uraste, niciodata a celui care este urat. Cunosc raul, dar privesc catre lucrurile bune. Totul este PREZENT." -  Alice  Somer


Alice Herz Sommer, in varsta de 108 ani, este una dintre putinele supravietuitoare ale HolocaustuluiAlice Sommer, (n. 26 noiembrie 1903 - d. 23 februarie 2014) a fost o pianistă, profesoară
de muzică din Boemia de etnie ebraică. În ultimele decenii din viață (mai exact începând cu 1986) a locuit la Londra și a trăit până la 110 ani, fiind considerată cea mai în vârstă supraviețuitoare a Holocaustului. Un film dedicat vieții sale, intitulat The Lady in Number 6, a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun documentar de scurt metraj în anul 2014.

In Octombrie 2011, Tony Robbins a avut privilegiul sa ii ia un interviu deosebit de impresionant si motivational lui Alice, o persoana cu "un suflet delicat si frumos". 

Este in engleza asa ca am sa scriu cateva lucruri din acest interviu pentru cei care nu-l inteleg.

Alice s-a hranit cu muzica de cate ori avea ocazia. Muzica simfonica a fost ca o hrana sufleteasca si a inceput sa se gandeasca la faptul ca poate oamenii nu au nevoie de hrana ci de incarcare spirituala. Intrebata daca uraste pe cineva ea spune ca NU, deoarece toti oamenii sunt uneori rai, iar alteori buni. Fiind si mama in lagar ea a dat o lectie de viata extraordinara copilului ei. Tot timpul zambea si era fericita, iar copilul era si el. "Cum sa nu zambeasca un copil daca mama lui zambeste?"

Intrebata care sunt cele mai importante lucruri in viata ea spune ca "nimic nu este mai important ca optimismul."

Si mai interesant este ca a avut o sora geamana, dar care a fost toata viata ei o pesimista. Totodata in urma cu vreo 25 de ani, Alice a fost diagnosticata de cancer, insa precum pana in ultima clipa a vietii nu s-a dat batuta, infruntand cancerul ca si cu orgiile din lagar, cu optimism, ca o fiinta puternica si fericita.

Va invit sa-l urmariti cu atentie si sa meditati la puterile nemarginite care se afla in noi, in fiecare! Apoi, spuneti si altora!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu