14 mai 2014

Dor de Napoleon Hill si de ...Legea autosugestiei!


Unul dintre capitolele tratate cu foarte multa atentie de catre Napoleon Hill, in celebra sa carte, De la idee la bani, este cel legat de puterea subconstientului si Legea autosugestiei.

Subconstientul nu face distinctie intre impulsurile constructive si cele distructive ale gandirii. El se hraneste cu
gandurile noastre, indiferent daca sunt pozitive sau negative. Subconstientul transforma astfel in realitate gandul nascut din frica la fel de usor cum va transforma in realitate un gand nascut din curaj sau incredere.

La fel cum electricitatea pune in miscare industria si ne ajuta in viata de zi cu zi, daca este folosita constructiv, ea poate pune capat vietii, daca este folosita in mod distructiv; la fel cum un cutit poate fi folosit pentru a taia paine, alimente sau pentru a rani sau chiar a ucide; la fel cum orice lucru poate fi folosit in sens constructiv sau in unul distructiv... Prin analogie, si autosugestia te poate conduce spre pace si prosperitate sau te poate trage in jos, in valea nefericirii, a esecului si a mortii, in functie de felul in care o vei intelege si o vei pune in aplicare.

"Daca va impregnati mintea cu teama, indoiala si neincredere in puterea voastra de conectare in Inteligenta Infinita si de folosire a fortelor acesteia, autosugestia va prelua acest spirit al neincrederii si il va folosi ca model, dupa care subconstientul il va transpune in echivalentul lui fizic.
La fel cum vantul duce o corabie spre est si pe o alta spre vest, autosugestia va va ridica sau va va trage in jos, in functie de modul in care fixati velele gandului.

Legea autosugestiei, prin intermediul careia oricine poate ajunge pe culmile succesului, zdruncina imaginatia si este foarte bine descrisa in urmatoarele versuri:

Daca te consideri infrant, esti.
Daca te gandesti ca nu ai curaj, nu ai.
Daca iti place sa castigi, dar crezi ca nu o poti face,
Mai mult ca sigur, nu vei reusi.

Daca te gandesti ca vei esua, esti deja pierdut,
Pentru toti oamenii din lume,
Succesul apare odata cu increderea
Iar starea ta de spirit e tot ceea ce conteaza.

Daca te consideri depasit, esti,
Trebuie sa-ti stabilesti obiective marete pentru a straluci,
Trebuie sa crezi in tine
Inainte de a reusi vreodata sa castigi ceva.

Bataliile vietii nu sunt intotdeauna castigate
De cel mai puternic sau mai rapid dintre oameni,
Dar, mai devreme sau mai tarziu,
Se va dovedi ca cel care castiga ...

Este cel care GANDESTE CA POATE!”
 - Napoleon Hill, De la idee la bani


Dupa cum se vede, autorul a evidentiat in mod intentionat cuvintele cheie pentru a se intelege foarte bine sensul profund al acestor versuri.

Apropo, pentru cei interesati, cartea lui Napoleon Hill, De la idee la bani, pot fi cumparate in aceasta perioada cu un discount foarte bun de 30-40%, de aici. Cand te gandesti ca e pretul unui pachet de tigari, dar ce VALOARE informationala are? 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste articolele noi introducand adresa de E-mail!

FREE Program from Tony Robbins

Motivatie pentru SUCCES!