7 aprilie 2014

Dor de ... Naivitate + Riscuri + Indrazneala. In acceptiunea unor oameni celebri!


Se intampla in fiecare zi: Pierdem oportunitati, nu evoluam, devenim ridicoli, raul ne da tarcoale. Ne gandim la ce vor crede ceilalti despre noi. Ne plafonam si nu reusim sa facem nimic extraordinar in viata noastra; ne temem ca o sa parem niste naivi.


Adevarul este ca daca ai curajul sa aspiri la maretie, uneori vei experimenta cele mai penibile esecuri. O sa pari ridicol, cel putin uneori. Dar cui ii pasa? Uita de Ziua Pacalelilor. Inc.com prezinta 30 de afirmatii
din partea unor oameni care si-au asumat riscul si au dobandit succesul. 
1. "In opinia mea, irelevanta, increderea oarba si naivitatea, combinate cu ambitia, mintea deschisa si abilitatea de a invata incontinuu au dus la infiintarea Facebook, Google, Yahoo, eBay, Microsoft, Apple, Juniper, AOL, Sun Microsystems etc" - Vinod Koshla, cofondatorul Sun Microsystems.
2. "Am invatat devreme ca este esential sa gresesti si sa fii naiv" - Daniel Day-Lewis, singurul actor care a castigat de trei ori Premiul Oscar pentru Cel mai bun actor.
3. "Cei mai mari naivi sunt deseori mai inteligenti decat cei care rad de ei" -George RR Martin, creatorul Games of Thrones.
4. "Cred ca este datoria mea sa incerc sa par ridicol. Am invatat de la actorii cu care am lucrat ca nu primesti nimic, daca nu dai ceva. Daca nu risti sa pari ridicol, nu o sa faci nimic special" - Ethan Hawke, actor, scriitor, scenarist.
5. "Intelepciunea nu poate fi impartasita. Cand un om invatat incearca sa impartaseasca intelepciunea sa, va parea un prost... Cunoasterea poate fi comunicata, dar nu si intelepciunea" - Hermann Hesse, scriitor, poet si pictor german.
6. "O sa faci lucruri prostesti, deci trebuie sa le faci cu entuziasm" -Sidonie Gabrielle Colette, scriitor francez.
7. "N-o sa ai posibilitatea sa devii extraordinar, pana cand n-o sa fii pregatit sa pari ridicol in fata celorlalti" - Cher.
8. "Oamenii nu vor sa para ridicoli; pentru a evita aparenta ridicolului, sunt gata sa ramana niste prosti" - Alice Walker, scriitoare castigatoare a premiului Pulitzer.
9. "Cand este prea mandru, un om nu poate invata nimic. In esenta sa, invatarea iti arata cat de necunoscator esti" - Criss Jami, poet si autor.
10. "Tineretea se pierde doar pentru a se autodepasi" - Agatha Christie.
11. "Nu am vrut sa fiu luata de proasta - cea mai obisnuita motivatie a fracezilor de a se descurca lamentabil in ceea ce fac, fara sa aiba remuscari" - Jules-Amedee Barbey d'Aurevilly, autor francez.
12. "Prostia este sora geamana a intelepciunii" - Witold Gombriowicz, autor polonez.
13. "Daca unii cititori considera ca scriu naivitati, atunci sunt multumit ca asemenea oameni ma considera un prost" - Sofocle.
14. "Viata este o cursa intre prostie si zilele tale bune. Succes!" - Mark Slouka, scriitor american.
15. "Intelepciunea noastra provine din experienta si experienta provine din naivitate" - Sacha Guitry, actor si regizor francez.
16. "Prea multi oameni se tem ca nu cumva sa para prosti" - Henry Ford (foto).
17. "Sunt un naiv sublim. In consecinta, sunt lucrarea Domnului si toate creatiile sale trebuie tratate cu respect" - Mark Twain.
18. "Cine este mai prost: prostul sau naivul care-l urmeaza? - Alec Guiness ("Obi Wan Kenobi").
19. "Trebuie sa ai curaj sa porti fata stupida de clovn" - Frank Sinatra.
20. "Am fost sfatuit mereu sa nu ma aventurez in domeniul muzicii, sa renunt la acest vis prostesc" - Dave Matthews.
21. "Omenirea este o parada a prostilor si eu sunt in fata grupului, manuind un baston" - Dean Koontz, scriitor de renume.
22. "Sensul de a trai si de a fi optimist presupune sa devii indeajuns de naiv incat sa crezi ca lucrurile bune de abia acum incep" - Peter Ustinov, actor si scriitor englez.
23. "Cei mai buni servitori, cei mai buni majordomi, trebuie sa ii sopteasca stapanului adevarurile dure la ureche. Regele nu se poate lipsi de jokerul de la curtea sa" - Walter Lippmann, scriitor american.
24. "Daca doresti sa devii mai bun, impaca-te cu ideea ca esti naiv si ridicol" - Epictet, filozof grec. 
25. "Cea mai importanta lectie in viata este sa stii ca pana si prostii au uneori dreptate" - Sir Winston Churchill.
26. "Superstitia este prosteasca, copilareasca, primitiva si irationala - dar ce fel de forta iti trebuie pentru a dobori un copac?" - Judith Viorst, autoare si jurnalista americana.
27. "Trebuie sa ai incredere oarba, pentru a regiza filme; trebuie sa ai inima unui poet si pielea unui elefant" - Mira Nair, regizor de film.
28. "Cand te abtii sa faci un lucru, pentru ca oamenii din jur iti spun ca ar fi o prostie, nu renunta!" - Dermot Mulroney, actor.
29. "Am fost tineri, am fost naivi, am fost aroganti, dar am avut dreptate" - Daniel Ellsberg, activist politic.
30. "Fiti curiosi, fiti indrazneti!" - Steve Jobs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu