30 noiembrie 2012

Dor De Cele 16 Legi SUCCESULUI! De La ... Napoleon Hill!(SECRETUL Cartii De La Idee La Bani)

In Sfarsit, SECRETUL Din Spatele SECRETULUI Cartii "Think And Grow Rich" A Fost Dezvaluit! Cine a fost cu adevarat...

NAPOLEON HILL ???

"Whatever the Mind can Conceive and Believe the Mind can Achieve"- Napoleon Hill  

Fara indoiala, toata lumea il cunoaste pe Napoleon Hill ca autor al cartii "Think And Grow Rich", tradusa sub titlul de "De la idee la bani"!

Cartea, aparuta in 1937, a avut un impact enorm si sau vandut pana acum intre 30 - 60 de milioane de copii(datele variaza),

In ciuda titlului Gandeste si Imbogatestete ca un bogat (in traducere aproximativa), scopul lui Hill nu a fost numai acela de a oferi oamenilor o formula care sa permita oamenilor sa se imbogateasca! NU! Intentia principala a fost de a studia si analiza in mod particular puterea convingerilor personale precum si rolul jucat de acestea in cadrul succesului personal
Fiind un scriitor dar si un producator al genului de succes personal, Napoleon Hill isi dorea sa identifice modul care conduce la o realizare, de orice fel ar fi aceasta, si cum formula aplicata oricarei persoane, chiar si de nivel mediu, poate conduce la SUCCES

Conform datelor publicate de Tom Butler-Bowdon, biograful oficial, Hill s-a nascut intr-o familie foarte saraca in Virginia de Sud, mama i-a murit cand avea 8 ani, la 13 ani a inceput sa scrie ca reporter corespondent pentru un ziar regional, iar cu banii castigati inscriindu-se la scoala de Drept,  la care de altfel este  nevoit sa renunte fara a o termina, tot din cauza situatiei financiare deficitare.

Intamplarea face ca, in calitate de reporter, sa ia un interviu lui Andrew Carnegie, unul dintre cei mai bogati oameni din lume la acea data si bunicul lui Dale Carnegie. Acest interviu ( care i-a schimbat complet viața - dupa propriile afirmatii) avea loc in 1908. Carnegie, observand inclinatiile lui Hill catre studiul obiceiurilor si convingerilor personale, dar si plecand de la  convingerea personala ca procesul succesului poate fi sintetizat intr-o formula simpla, pe care orice om ar putea fi capabil sa o inteleaga si sa o aplice, ii comanda o lucrare in care sa puna cap la cap toate informatiile obtinute prin intervieverea a peste 500 de bărbați și femei de succes, mulți dintre ei având averi foarte mari, în scopul de a descoperi și publica formula succesului.

Rezultatul cercetărilor întreprinse si a informatiilor adunate de Hill ca urmare a indrumarilor lui Carnegie sa concretizat intr-o lucrare ce insuma in jur de 1.170 de pagini!!!, si care formula Filozofia Implinirii ( the Philosophy of Achievement) si oferea soluția pentru dobândirea succesului și trecerea de la sărăcie la bogăție! Aceasta lucrare a fost ulterior "publicată inițial în 1928 sub forma unui curs intitulat The Law of Success (Legea Succesului). Formula Împliniii a fost explicată în detaliu și publicată în cursuri de studiu la domiciliu, inclusiv în seria de 17 volume numită "Mental Dynamite", până în 1941"(vezi Wikipedia)

Si acum, MAREA NOUTATE !!!

Secretul implinirii, si o formula a succesului, au fost menționate  in cartea Think and Grow Rich (De la Idee la Bani), dar nu au fost nicaieri identificate sau expuse intr-un mod explicit. 
DE CE OARE???
Atat Wikipedia cat toate informatiile aparute pana recent, pune-au aceasta  prezentare voalată pe seama  faptului ca Hill "a vrut sa ii incurajeze pe cititori în a gasi forma si continutul care rezoneaza cel mai bine cu ei înșiși". 

Desi pana recent toate datele, inclusiv Wikipedia, dadeau ca  rezultat al cercetarilor lui Napoleon Hill la recomandarea lui Andrew Carnegie, cartea Think and grow rich, adevarul este altul!

In 1925, si NU in 1928The Law of Success, lucrarea in 15 volume, era publicata de Napoleon Hill intr-un tiraj de DOAR 118 exemplare, si era subintitulata: The Law of Success in Fifteen Lessons.


Abia ACEASTA  era cartea comandata de Andrew Carnegie, in 1908 si NU Think and Grow Rich!!!


Versiunea originala a Legilor Succesului a fost terminata de catre Napoleon Hill in 1925 si publicata intr-o editie limitata de DOAR 118 exemplare. Deoarece continea in jur de 500 de pagini, fiecare exemplar a fost comprimat in cate 15 brosuri si daruit celor mai de succes oameni de afaceri ai vremii, multi-milionari, inventatori, presedinti si altor intreprinzatori care au contribuit la constructia Americii Moderne, multi dintre acestia contribuind chiar la realizarea continutului cartii. Oameni ca John D. Rockefeller, Thomas Edison, Henry Ford, Franklin D. Roosevelt, Roosevelt Theodore, Alexander Graham Bell precum si multi altii. Desi Hill a intervievat peste 500 de persoane de succes, au fost editate doar 118  exemplare dedicate in mod special persoanelor care au avut un rol  deosebit de important pentru cercetarile sale.
 
Interesant este ca Henry Ford NU A AGREAT faptul ca Andrew Carnegie si-a impartasit SECRETELE cu Napoleon Hill! si ca ulterior acesta a publicat o carte bazata pe aceste secrete ale Succesului!!! 
Astfel ca, dl. Ford a cumparat drepturile de publicare a Legii Succesului in 15 lectii si A PERMIS DOAR editarea unei variante mult "diluate" a cartii, cu titlul "Legile Succesului in 16 lectii" in 1928.

Din motive necunoscute inca, "Legile Succesului in 16 lectii" au fost reduse ulterior la  dimensiunile unei carti de buzunar, mult mai "convenabila pentru publicul larg" intitulata, a-ti ghicit cum"Think and Grow Rich" si publicata in 1937!
Originala si monumentala opera a lui Napolen Hill The Law of Success, delimita clar pe parcursul a 16 lectii calitatile pe care trebuia sa le posede, sa si le insuseasca si sa si le desavarseasca  cel care doreste sa treaca de la saracie la bogatie si sa devina un om realizat, sau de succes!
Cele 16 Lectii se intitulau:


1) The Law of the Mastermind (Legea Mintilor Superioare)

2) A Definite Chief Aim (Definirea Certa a Unui Scop)

3) Self-Confidence (Increderea de Sine)

4) Habit of Saving (Obiceiul de Economisire)

5) Initiative and Leadership (Initiativa si Leadershipul)

6) Imagination (Imaginatia)

7) Enthusiasm (Entuziasmul)

8) Self-Control (Auto-Controlul)

9) Doing More than Paid For (Muncind Mai Mult Decat esti Platit)

10) A Pleasing Personality (O Personalitate Placuta)

11) Accurate Thinking (Gandire Pozitiva)

12) Concentration (Concentrarea)

13) Cooperation (Cooperarea) 

14) Profiting by Failure (Profitand de Esec)

15) Tolerance ( Toleranta) 

16) The Golden Rule (Regula de Aur)


Napoleon Hill - The Law of Success in Sixteen Lessons


Cursul lui Napoleon Hill in limba engleza, tinut in 1928 doar in cercuri restranse si cu permisiune limitata, este format din 28 de Module audio cu o durata de ~ 50 de minute fiecare (aprox.24h) si este intitulat:

 

Mai jos, aveti Formula INCREDERII DE SINE!!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste articolele noi introducand adresa de E-mail!

FREE Program from Tony Robbins

Motivatie pentru SUCCES!