9 noiembrie 2012

Dor De Un ... Brand De Tara! (video)

Care Clip Este Mai Bun Pentru Promovarea Brandului De Tara?


"Trebuie sa intelegem ca Romania nu este numai a unuia si a altuia ci este a noastra, a tuturor celor ce locuim aici. Daca impreuna vom reusi sa o facem mai primitoare, mai placuta, mai cunoscuta, atunci toti vom avea de castigat - inclusiv cei ce au afaceri, ca noi" - Radu Magdin, CEO, Smartlink – Communications&Connectionsi, citat de wall-street.ro.
Spre deosebire de alte tari, ne putem mandri cu un potential turistic de invidiat! Dar stiti cum e, degeaba ai un produs foarte bun, daca lumea, nu stie de el, ce folos?
Si cum poti sa faci ca lumea sa afle de produsul tau: prin publicitate(marketing) si promovare. Am fost neplacut surprins sa aflu vara trecuta, de la niste prieteni plecati si stabiliti de multi ani in Germania, ca in zona in care locuiau, la nici o agentie de turism nu au gasit vreo oferta, sau alte informatii despre Romania!!! Ceea ce mi se pare rusinos!
La cati bani s-au cheltuit, si cat scandal s-a facut cu logouri, sloganuri si campanii....Dar nu mai spun nimic!

Acum, am aflat prin intermediul colegilor de la Revista Afaceri, Bani si Profit, ca nou infiintata firma de consultanta in business Smartlink – Communications&Connections incearca din nou sa atraga atentia, dar si posibili clienti, pentru aceasta tara minunata, Romania. Sa speram ca vor avea mai mult succes.

Clipul, pe langa reliefarea frumusetilor naturale ale tarii, incearca sa motiveze (mizand mai ales pe latura sentimentala) investitorii si oamenii de afaceri sa priveasca Romania cu o mai mare atentie.

Un lucru interesant este ca in urma cu doua luni,  doi studenti ai Universitatii Leeds au promovat Romania printr-un clip ce a devenit viral.
Acum va invit si pe voi sa va spuneti parerea, si sa incercam, hai sa zicem, un pronostic: care dintre cele doua clipuri, in opinia ta, v-a "prinde"  mai tare?
S-au mai bine zis, daca ar fi sa priviti prin ochii unui strain, in urma vizionarii carui clip a-ti fi tentat sa vizitati ....Romania?

Sursa: Revista Afaceri, Bani si Profit

P.S. Daca  ti-a placut ceea ce ai citit si daca esti de acord ca aceast articol ar fi util si altor cititori, te invit sa il recomanzi la randu-ti, prietenilor de pe Twitter, Facebook sau unde crezi TU ca este mai oportun.
De asemeni, daca ai alte opinii, sugestii sau pareri, mi-ar face placere sa le discutam impreuna pe rubrica de Comentarii. Ce zici, esti de acord?
Iti multumesc!

Un comentariu:

Primeste articolele noi introducand adresa de E-mail!

FREE Program from Tony Robbins

Motivatie pentru SUCCES!